maanantai 22. lokakuuta 2012

Berenjenas rebozadas desde Venezuela

Milloinkohan mä olen viimeksi jonkinlaisen reseptin tänne kirjoittanut? 
Nyt mulla olisi tarjolla palanen Venezuelaa, sillä tämän reseptin on oma mieheni mulle opettanut. Miehelleni sen opetti aikoinaan tämän serkku.

Berenjenas rebozadas
1-2 munakoisoa
2-3 kananmunaa
vehnäjauhoja
rypsiöljyä
2 kippoa/syvää lautasta (jauhoille, kananmunille.)


Vaiheet
1. Täytä ensimmäinen kippo vehnäjauhoilla
2. Pannu kuumenemaan 
3. Viipaloi munakoisot (yllä olevan kuvan mukaan, ohuemmat paistuvat helpommin)
4. Pannulle reippaasti rypsiöljyä
5. Vispaa kananmunat 
6. Dippaa munakoisot kananmunien joukossa
7. Laita dipatut munakoisoviipaleet jauhoihin. Kääntele niin, että jauhot tarttuvat varmasti hyvin.
8. Kananmunissa dipatut jauhoiset munakoisoviipaleet pannulle, paista kääntäen kunnes molemmat puolet saaneet hyvin väriä. Värin kuuluu olla oranssihtavan rusehtava. :)
Rypsiöljyä kuuluu olla ihan niin paljon, että sitä saattaa ikävästi räiskyä päällekin, ja munakoison laittaessa pannulle alkaa mieletön sihinä. Pannun täytyy siis olla tarpeeksi kuuma - ei vain lämmin. Näin munakoisot paistuvat parhaiten, ei millään pikkutilkalla rypsiöljyä ja kolmosasteen lämmöllä.. 

 Berenjenat valmiita syötäväksi! 

Meillä syödään berenjenasien kanssa valkoista riisiä ja salaattia, joskus paistettuja platanon viipaleita makeudellaan ateriaa tasapainoittamaan. Berenjenasien päälle kannattaa laittaa esimerkiksi tilkka soijaa makua tuomaan, tai miedomman maun ystävälle sopiva kerros juustoraastetta.
Enjoy!

Dzii

5 kommenttia:

  1. Ooo, sain inpsiraation kokeilla :) ! nam

    VastaaPoista
  2. Terveisiä Fuengirolasta :)25. lokakuuta 2012 klo 13.48

    Pakko kokeilla heti palkkapäivänä! Yhdessä tapas-paikassa olen syönyt noita ja siellä ne tarjoiltiin juoksevan hunajan kanssa. Onnea Venezuelaan!

    VastaaPoista
  3. Ihmeessä kokeilemaan, noi on niiiin hyviä ja helppoja tehdä.:)

    Ja kiitos! Koittanut hieman matalaa profiilia pidellä täällä blogissa, mut väkisinkin koko ajan vaan hehkuttelen lähtöä..Hups. :)

    VastaaPoista
  4. Ja hei, kiitos vinkistä! Mäkin haluan kokeilla hunajan kanssa!

    VastaaPoista