perjantai 8. maaliskuuta 2013

08.03.2013

Chavez on virallisesti julistettu kuolleeksi. Moni on jo pidempään epäillyt tämän menehtyneen, mutta nyt siitä vihdoin saatiin virallinen varapresidentin lausunto. Kuolinaika 05.03.2013, klo 16:25. Nyt sitten odotellaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Meillä on vielä pari viikkoa maassa oleskelua jäljellä, mutta enemmän mua huolestuttaa pidemmän tähtäimen tapahtumat. Täällä vietetään nyt suruaikaa, tänään on virallinen pyhäpäivä. Suurin osa kaupoista on kiinni, ja ne harvatkin jotka pitävät luukkunsa auki, ovat alkoholinmyyntikiellossa. 

aallot
02.03.2013 Playa Guacuco
IMG_3406
02.03.2013 Playa Guacuco

Maan lakien mukaisesti mentäessä uudet presidentinvaalit ovat luvassa kolmenkymmenen päivän sisällä. Toivottavasti silloin Venezuela saa uuden, maan asioita parempaan suuntaan vievän johtajan. Johtajan, joka ei lietso agressiota kansaan, vaan saa sen ymmärtämään, että asiat voidaan hoitaa muillakin tavoilla. Johtajan, joka ei tuo aseita kaduille. Johtajan, joka saa tämän niin uskomattoman kauniin maan takaisin jaloilleen. Sellaisen johtajan Venezuela ansaitsisi. Chavezilla oli puheensa ja lupauksensa, joista suuri osa oli valitettavasti puhdasta potaskaa. Herra Chavez on nyt kuitenkin tuonpuoleisessa, eipä siitä sen enempää. Viime vuoden vaalien Capriles oli auringonsäde synkkinä aikoina. Toivon tuon säteen nyt palaavan, ja jäävän taistelemaan paremman Venezuelan puolesta. Nyt on oikea hetki aloittaa rukoileminen. Tai ainakin peukkujen pystyssä pitäminen.

 

Tänään on Chavezin hautajaiset, mutta myöskin Naistenpäivä ja Lea täytti 10 kuukautta. Ulkona paistaa aurinko ja tällä hetkellä kuuntelen repeatillä Devendra Banhartin Hey Mama Wolfia. Hieman myöhemmin kutsuu biitsi.

Nyt kokkaamaan Lealle perunamuussia ja vihanneksia. Mä palailen taas kun pääsen kunnolla ajan kanssa kirjoittamaan.

Dzii

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti Capriles tosiaankin pääsisi presidentiksi.Mutta Maduro taitaa voittaa,ikävä kyllä.Vaikka eihän sitä koskaan tiedä....

    VastaaPoista
  2. Niin no Madurohan pisti itsensä laittomasti väliaikaiseksi presidentiksikin.. Että ei kauhean lupaavalta näytä tosiaan. :( Ja yllättäen Chavezin tyttären poikaystävästä tuli uusi väliaikainen varapresidentti! Show time in Venezuela, haha :D

    VastaaPoista