sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Dzii: Kotivaimon päiväkirja

Rakas päiväkirja. Takana on kokonainen viikko uudessa kodissamme. Päiväni kerta toisensa jälkeen muistuttavat edeltävää. Jokaisena päivänä olen laittanut pesukoneen pyörimään ja myöhemmin ripustanut puhtaat pyykit kuivaustelineelle roikkumaan. Jokaisena päivänä olen heilunut rätti kädessä ympäri asuntoa, etsien jotakin puunattavaa. Torstai-iltani vietin keittiön tuoleja yleispuhdistusaineella putsaillen. 

byebyeisla
Isla Margarita - Caracas, Venezuela  / 20.03.2013
Jokaisena päivänä olen myöskin kokkaillut. Pitkästä aikaa olen saanut kokkailla näinkin paljon, kun ei ole anoppia valtaamassa keittiötä upeilla ruuillaan. Kuluneen viikon aikana olen valmistanut mm. kanaa riisillä, kasviscurrya ja tänään koetin onneani pullien tekemisessä. No, pullat maistuivat aivan sämpylöiltä ja perjantainen kanakin jäi raa'aksi. Kana laitettiin takaisin uuniin, pullat saavat nyt sitten toimia sämpylöinä. Jokaisena päivänä olen miettinyt, miten asunnosta saisi vielä hieman kivemman. Jospa se koriste-esine näyttääkin paremmalta muualla.

En vieläkään ole alkanut haikailemaan pois Suomesta. Tällä hetkellä ulko-ovessamme lukee oma sukunimeni, ensi viikolla jonkun pitäisi tulla ja lisätä mieheni sukunimi omani eteen. Tuollaiset pienet asiat saavat minut onnelliseksi. Ovi jossa on meidän molempien sukunimet! Se jos jokin saa uuden kodin tuntumaan vielä hieman enemmän siltä omalta kodilta. 

Meillä on vieläkin tavaroita purkamatta ja osa vaatteistani on edelleen matkalaukun sisällä ryppyyntymässä. Eilen sain viimeisetkin leffamme sijoiteltua nätisti tv-tason hyllyyn ja Margaritalta tuotuja simpukoita laitettua kauniisti olohuoneen ikkunalaudalle. 100 DVD:tä, joiden joukosta löytyy leffoja, sarjabokseja ja dokumentteja laidasta laitaan. Yhdestä simpukasta ajattelin vielä jonain päivänä tehdä kaulakorun. Pala tropiikkia mukanani, minne ikinä menisinkään. Katseltavaa tylsimmillekin päiville. Asunto näyttää jälleen hieman enemmän meidän kodiltamme.

leakisslivingroom
Lea x 2. :) / 28.03.2013
Makuuhuone on tällä hetkellä Jackin tilapäinen studio, siellä se viettää suurimman osan päivistä uuden projektinsa kimpussa. Ilman kuulokkeita olisi varmaan jo parit naapurit käyneet ovella koputtelemassa. Olohuone on valtakuntani, jossa pyörivät leffat ja mm. Frendien kausiboksit aamusta iltaan. Televisiokanavia ei meillä katsota kuin oikein hyvän leffan tullessa. Asunnon pleikkarista löytyvään NetFlixiin ehdin jo tykästyä, mutta nyt se ei syystä tai toisesta toimi. Ei ole toiminut viimeiseen kahteen päivään. 

Kämppä on tosiaan valmiiksi kalustettu, mikä on helpottanut meidän tilannettamme aika mukavasti. Täältä löytyy perushuonekalujen lisäksi mm. Playstation 3, sodastream ja olohuoneesta kunnon kaiuttimet. Meidän ainoa suurempi ostos on ollut pinnasänky Lealle. Se löytyi Tori.fistä 30€llä, lakanoiden ja tyynyjen kera.

Rakas päiväkirja, Dzii on onnellinen. Lea tutkii asuntoa aamuin illoin lattialla kontaten ja eri tasoja ylös nousemiseen käyttäen. Kaikista kivoin on ilmeisesti ollut olohuoneen lasipöytä, jota vasten on aina päästävä seisomaan. Se onkin Lean suruksi nyt toistaiseksi siirretty muualle, että saatiin leikkimatolle tilaa. Parhaita leluja ovat äidin puhelin ja telkkarin kaukosäädin. Marakasseista, leikkikameroista, pehmoleluista ja vaikka mistä kivoista leluista viis. :) Rumpuina toimivat hyvin äidin jalat ja ihan vaan lattia. 

Huomenna alkaa uusi viikko ja perjantaina törmäsin ihmiseen, jota en ollut viiteen vuoteen nähnyt. Päivät kuluvat nopeasti ja elämä yllättää. Elämä hymyilee. 

Dzii

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että olette päässeet kunnolla kotiutumaan ja että olette onnellisia :)

    VastaaPoista