perjantai 9. marraskuuta 2012

No NYT se alkoi!

Nimittäin ELÄMÄNTAPAREMONTTI! Miljoonat kerrat olen moisesta haaveillut, puhunut ja uhitellut aloittovani - mutta nyt sen myös teen!

Olen kyllästynyt. En ole mitenkään isokokoinen, enkä raskausaikaa laskematta koskaan ole iso ollutkaan. Mutta mua kyllästyttää se, mitä peilistä näkyy. Mä haluan kropan, josta voin olla ylpeä! Haluan sanoa jatkuvalle turvotukselle byebye ja toivottaa liikunnallisemman elämän tervetulleeksi. Haluan enemmän energiaa! Olen kyllästynyt olemaan väsynyt. Mä kärsin koko raskauden ajan järkyttävistä selkäkivuista, jotka eivät vielä tänäkään päivänä ole kadonneet. Oireina oikean jalan tunnottomuutta, voimattomuutta, alaselän kipua jne.. Haluan kaikki edellämainitut kauas pois mun luotani. Haluan olla energinen, selkäkivuton ja pirteä. Uskokaa tai älkää, joskus olen ollutkin.

Kaksi viikkoa sitten sain itseni fysioterapeutille, joka veikkasi, että selkäkivuissani on kyse välilevyn pullistumasta. Siltä istumalta alettiin tekemään rentoutusharjoituksia ja erilaisia liikeharjoituksia. Kotiin vietäväksi sain muutaman liikkeen listan ja kehoituksen menemään kävelylenkeille vähintään muutaman kerran päivässä.  Sinä iltana alkoi viiden päivän tulehduskipulääkekuuri luultavaa tulehdusta vastaan.

Edellispäivänä oli tapaaminen saman fysioterapeutin kanssa. Jälleen kerran tehtiin harjoituksia, sain kaikkiin kokeilemiimme harjoituksiin kotiohjeet ja toivoteltiin toisillemme hyvää jatkoa. 
Vaikka ensimmäisen käynnin jälkeen en laiskuuttani aloittanutkaan harjoituksia samantien, olen päivittäin pyrkinyt tekemään edes yhden listalla olevista liikkeistä. Tulevaisuus ilman kamalia selkäkipuja - sellainen odottaa minuakin. Pienin askelin kohti voittoa. Nyt teenkin jo n. 3-4 liikeharjoitusta+rentoutusharjoitus/pv.

Selkäkipuja vastaan käytävä taistelu on alkanut - alkakoon siis sota tuota tylsyyttäkin vastaan. Päivittäiset lenkit, aloitetut liikeharjoitukset ja runsas veden juonti ovat kavereita, joiden avulla on hyvä aloittaa.


Dzii

6 kommenttia:

 1. Heippa! Oot näyttävästi käyny montaki kertaa Venezuelassa? Mäki haluaisin niin paljon käydä siellä! :) Harmi vaan että lentoliput on aivan sairaan kalliita.. Ootko käyny ihan Caracasissa vaiko jossain muuallakin? Ps. oot tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Juu lentoliput ei vuodenajasta riippumatta ole mitenkään edullisia kyllä.. :/ En oo kertaakaan aikaisemmin käynyt, nyt menossa ihan ensimmäistä kertaa 20.pv :) Caracasissa en uskaltaisi kyllä aikaa viettää, ehkä joskus tulevaisuudessa jos ja kun Chavez on kuollut ja kuopattu / hävinnyt seuraavat presidentivaalit ja siellä olisi se meininki hieman rauhoittunut. Saa nähdä miten kauan siihen menee, toivotaan että viimeistään ensi presidentinvaaleista 2018 alkaisi muutoksen tuulet Venezuelassa.

  Mieheni on tosiaan juurikin Caracasista kotoisin, mutta nykyään tämän perhe asuu Isla Margaritalla, jonne mekin nyt sitten ollaan matkalla - neljäksi kuukaudeksi. ;)

  VastaaPoista
 3. No lähinnä se ilmasto, kulttuuri ja luonto :D Kuumuus siellä on kuulemma ihan käsittämätöntä ja nähtävyydet upeita (mm. Angel Falls) Jotenki tuntuu että ne on niin pakko kokea. Ja tietysti ihmiset on ystävällisiä ja ihan eri luokkaa ku me suomalaiset :D Mutta jotenkin kans pelottaa ku kaikki sanoo että siellä on hirveesti rikollisuutta ja siellä ei tyyliin saa missään kulkea yksin tai joutuu heti ryöstetyksi tai muuta vastaavaa :(

  VastaaPoista
 4. Juu ei se tosiaan ole enää mikään suositelluin matkakohde, juurikin sen rikollisuuden vuoksi. Varoituksia ovat antaneet monet suurlähetystöt, ja esimerkiksi Kolumbian rajalle ei saa missään nimessä mennä - oli sitten miten kokenut matkailija. Tosi ikävää miten siellä on Chavezin johdolla tosi moni asia mennyt päin persettä näin suoraan sanottuna, viimeisen muutaman vuoden aikana rikollisuus levinnyt maan saariin asti myös :/ Katsotaas mikä meitä odottaa, kun perille päästään. :) Kuitenkin mieheni perhe on asunut jo vuosia Isla Margaritalla ilman minkäänlaisia ongelmia.

  VastaaPoista
 5. Ja tuota ryöstetyksi tulemista oon miettinyt mielessäni, suunnitellen miten toimisin :'D

  VastaaPoista