sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Suu puhtaaksi sunnuntaina


Pari päivää sitten eksyin jälleen kerran yaencontren sivuille tarkastelemaan vuokra-asuntojen -ja talojen hintoja. Siitä on tullut oikeastaan jo tapa, käyn aina välillä katsastamassa millä hinnoilla lähtee mukavia koteja Barcelonassa. Samaten tarkistan vähintään joka toinen päivä työtarjouksia niin loquo.comista kuin craigslististäkin. Ihan vain huvikseenMol.fihin tulevat Espanjan työtarjoukset ovat yleensä vain puhelinmyyntiä.

61621_443040644058_644014058_5010875_7084426_n
♥ Barcelonan kotipysäkki /2010  foto: Stefania from Italy
Musta on todella mukavaa olla Suomessa, mutta en kuitenkaan usko että musta olisi tänne lopullisesti jäämään. Tällä hetkellä kaipaan vanhojen ystävieni seuraa, haluan Jackin Suomen paperit kuntoon ja Lean käymään neuvolassa (pikkuneitiä ei vieläkään löydy Turun neuvolan koneilta! Eli vieläkin täytyy odottaa..) Halutaan yhdessä säästää, halutaan että Lea tutustuu Suomessa oleviin sukulaisiinsa. Halutaan kokeilla, miltä meidän perheen elämä täällä Suomessa voisi näyttää. Mutta joku kaunis päivä, kun ollaan raadettu, juhlittu ja säästetty, sukuloitu ja maksettu opintolainaani pois.. Kun Suomi kirjaimellisesti taas vituttaa - sitten me lähdetään. Mutta minne - se on vain ajan kysymys.

Kuva täältä
Ostin tällä viikolla Vauva-lehden. Se oli ensimmäinen lehtiostokseni tämän vuoden aikana. Viimeisin sijoitukseni oli Costumen ensimmäinen numero viime syksynä. Vielä muutama vuosi sitten ostin Bassot, Kamera-lehdet, Imaget ja Rytmit aina kun törmäsin uuteen numeroon. Nykyään raaskin ostaa vain erityistä huomiota herättävät numerot. Vauva-lehden päätin ostaa kahdesta syystä:
-50% alennus ja kantea koristavan "Hoitovapaalla kuukausiksi ulkomaille" tekstin houkuttelemana. Edellämainitun otsikon takaa löytyi mielenkiintoista luettavaa. 
Kuva täältä
Ensinnäkin, vuokra-asunnot Malagan Nerjassa! Itse vain nopeasti vilkaisemalla löysin netistä puolet halvempia ja suunnilleen samankokoisia (ellei isompiakin) kalustettuja asuntoja - ja taloja. Miksi ihmeessä peruslapsiperhe laittaa 900€/kk asuntoon, kun summa voisi olla jopa puoletkin pienemp ilman mitään suurempia asunnon etsintä taitoja. Olisi helposti jäänyt enemmän rahaa huvitteluunkin. Tai ehkä juuri niiden takaiskujen varalle, Vauva-lehden perheen kohdalla auton korjaamiseen.

Lehden jutussa myös äimisteltiin, miten asunto oli valmiiksi kalustettu ja pesukonekin löytyi. Miten usein valmiiksi kalustetuista asunnoista viedään pesukone pois? Pienenä huomiona sekin, että Espanjassa hyvin moni vuokraa juurikin kalustettuna, varsinkin vain muutaman kuukauden sopimuksia tekevät. Niitä asuntoja  saisi niin paljon halvemmallakin, että Dziitä kiinnostaisi tietää mitä kautta tuo 900€/kk oli sitten löytynyt. Että eikö tosiaankaan näkynyt missään edullisempaa vaihtoehtoa?

Ps. Tuota toimituksen kalustettu asunto hehkutusta ihmetellen - Kuka ihme edes lähtisi vastaavalle reissulle vuokraten kalustamattoman asunnon? Muuten kyllä pidän Vauva-lehdestä, tuo matkajuttu nyt vain pisti ikävästi silmään. 
----------------
Dzii on taas puhunut puunsa puhtaaksi. Tänään on Venezuelan presidentinvaalit ja tuloksesta riippumatta seuraava postaus tulee varmasti olemaan tunteidentäyteinen. Hyvää alkavaa viikkoa!

Dzii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti