keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

YO SOY DE FINLANDIA Y APOYO A CAPRILES!

Nyt on taas niin paljon pahaa tapahtunut, että en tiedä mistä aloittaa. Ensinnäkin, Chavezin kouluttamaton ja epäkohtelias seuraaja Nicolas Maduro "voitti" vaalit. Sinisilmäisenä mä kun vielä kuvittelin, että vaalit olisivat voineet sujua lainmukaisesti ja molempia osapuolia kunnioittaen - mutta eiii, vaalivilppihän selvisi melkein heti tulosten julkistamisen jälkeen. Nyt tieto on (kiitos Facebookin ja Twitterin!) levinnyt jo maailmanlaajuiseksi ja muunmuassa Yhdysvallat vaatii äänien uudelleenlaskemista. Sunnuntain vaalituloksen julkistamisen jälkeen jo ainakin seitsemän ihmistä on kuollut Caprilesin ja Maduron kannattajien ottaessa yhteen. Satoja on loukkaantunut, muunmuassa Venezuelan oman armeijan toimesta. 

Maduron kannattajat kantavat aseita, Caprilesin väki paukuttaa paistinpannuja. Facebook seinäni on maanantaista asti ollut täynnä videoita aseilla uhkailevista Maduron seuraajista, kuvia vakavasti haavottuneista mielenosoittajista ja epätoivon sävyttämiä tilapäivityksiä. "Ansaitsemme parempaa", on kuitenkin se lause, joka toistamiseen hyppää silmilleni. Tottahan se on - Venezuela ansaitsee parempaa. Uuden ja raikkaan alun.

 Tässä hieman kuvamateriaalia Facebookin ihmeellisestä maailmasta: 

Nicolas Maduro on syyttänyt Caprilesta muunmuassa väkivaltaisuuksiin yllyttämisestä. Vasemmalla on kuva Caprilesin joukoista hurjine aseineen(hei sinä, hieno paistinpannu!), oikealla kollaasi Maduron taustajoukoista, jotka ovat Chavezin opeissa olleet viimeiset 14 vuotta. Miten se nyt menikään? Caprilesin joukot soittavat keittiövälineitä mielenosoituksena, kun punaistakin punaisemmat chavistat riehuvat kaduilla aseet kourissa. Päivänä kuin päivänä.
"En ole Venezuelasta, mutta tuen Caprilesta ja aion jakaa tämän jotta tulen huomatuksi!" - karkeasti käännettynä. Niin teenkin, loppuun asti.
Surullista. Oksettavaa. Näin ei saa jatkua!
Dzii

1 kommentti:

  1. Yks kaveri kerto mulle tästä just yks päivä, ihan hirveitä kuvia :/

    VastaaPoista