torstai 3. toukokuuta 2012

La Isla de Margarita vs. España

Eli tälläisella aiheella tänään! Me ollaan nyt vimeiset kaksi päivää mietitty ja pohdittu, että mitä me tehdään kesän jälkeen. Jos ei ihmettä tapahdu, niin ainakin Barcelonasta on lähdettävä ennen talven tuloa, ennen niitä järkyttävän suuruisia jokavuotisia sähkölaskuja. Päätös on tehtävä seuraavien kuukausien aikana, elokuussa on tiedettävä jo suht tarkka suunnitelma.

Mä olen hieman surullinen tästä tilanteesta, johon me ollaan oikein jouduttu. Se on nyt jo ihan faktaa, että jos mikään ei muutu (=mies ei löydä kunnon duunia kesän jatkoksi), on meidän tulevaisuus täällä aika hataran näköistä. Jotain on asioille tehtävä, ja rakkaan Barcelonan jättäminen tuntuu yhä vain enemmän ja enemmän siltä ainoalta vaihtoehdolta. Nyt ollaan pohdiskeltu, että jos asiat eivät ota muuttuakseen, on meidän aika lähteä mieheni perheen luokse. Tämä taas tarkoittaisi sitä, että talvella kirjoitan "La Vida De Dzii - Terveisiä Isla de Margaritalta" tms. nimistä blogia. Tai ehkä "..Terveisiä Maailmalta"..


Margaritan saari sijaitsee Karibian merellä Venezuelan rannikolta parikymmentä kilometriä koilliseen. Verotuksensa (verovapaata aluetta) ja miellyttävän maantieteellisen sijainnin sekä ilmastonsa vuoksi Isla de Margarita on oikea lomailijan paratiisi sekä Venezuelan ja koko Karibian turismin keskus. Paikalliset kutsuvatkin saarta Karibian helmeksi.
Isla de Margarita on mukava sekamelska modernia ja vanhaa: länsiosassa saarta elämä on alkeellisempaa ja siellä asuu lähinnä paikallisia kalastajia perheineen, saaren itäosassa taas on Polamarin kaupunki ja muut suuret asutuskeskukset. Isla de Margarita on siitä hieno lomakohde, että siellä on onneksi vielä säilynyt aito ja alkuperäinen paikallisyhteisön elämäntyyli, eikä se ole vielä kadonnut turistimassojen jyrätessä, kuten monissa suosituissa lomakohteissa valitettavan usein on käynyt.
Myös Margaritan saaren luonto on monimuotoinen tarjoten elämyksiä elämysten perään, johon voi tutustua esimerkiksi saaren kansallispuistossa La Restingassa. Isla de Margaritan saarelta löytyy Venezuelan kiistatta parhaat hiekkarannat. Saarella voikin mielensä mukaan valita, millä kymmenistä valkohiekkaisista rannoista haluaa lekotella tai harrastaa vesilajeja lämpimän auringon syleilyssä. Luonnon ihailun ja rannoilla löhöilyn lisäksi Margaritan saarelta löytyy varmasti kaikille muutakin mielenkiintoista koettavaa. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat ainakin Boca del Rion merimuseo, Virgin de Valle(joka on saaren oma suojelupyhimys ja symboli El Vallen luostarikylässä), El Cacao eli kaakaovuori jonne vaeltamalla eteen avautuu upeat maisemat, Diverland eli Polamarin huvipuiston maamerkkinä tunnettu maailmanpyörä sekä Parque el Aquan vesipuisto. Isla de Margaritan saarella on myös lukuisia mainioita ruokaravintoloita, ostosmahdollisuuksia sekä huvittelupaikkoja.  "
espanja
Laatu kusahti tallentaessa, laiskana en jaksa enää avata Corelia. Tyytykää nyt tuohon suttutekstiin. :)
venezuela
Tuo pakollinen espanjan puhuminen olisi kyllä itelleni super hyvä, saataisi viimeisetkin ujoudet potkittua pois, :)

Itseäni kiehtoo ajatus mieheni perheen luokse muuttamisesta. Mä olen aivan meidän seurustelun alusta asti nähnyt unia, joissa ollaan yhdessä Margaritalla, aurinko paistaa ja esimerkiksi vietän aikaa mieheni siskon kanssa. Oikeassa elämässä olen tutustunut mieheni toiseen siskoon suht hyvinkin näin Facebookin kautta. Ihana ihminen.

Margaritalle muuttamisessa olisi niin hyvät kuin huonotkin puolensa. Rikollisuus on siellä aivan toista luokkaa, mutta esimerkiksi mieheni perhe olisi aina lähellä - täällä me ollaan aika yksin, kun kummankin perheet asuvat muualla. Vaikka Suomeen muuttaminen ehkä olisikin helpompaa, en halua turvautua siihen oljenkorteen.
Mä en kyllä oikein kehtaa myöntää miehelleni, että miten paljon mua houkuttelisi Margaritalle muuttaminen. Mieheni itse on todennut sen olevan aivan viimeinen vaihtoehto, mutta jostain syystä musta ajatus siitä kuulostaa aika hyvältä. Joku sinne vaan vetää..

Hyvin eivät asiat kuitenkaan siellä Venezuelassakaan ole. Venezuelassa on tänä vuonna käynnissä presidentinvaalit, joissa kyseisen maan kusipää johtajaa vastaan on asettautunut Henrique Capriles. Vain luoja tietää, että mitä tapahtuu jos herra Henrique voittaakin.. Aikamoisia mellakoita odotettavissa- kävi vaaleissa miten kävi. Siinäpä taas pari miinusta.. 
Joka tapauksessa lopullisen muuttopäätöksen tekeminen tulee olemaan iso juttu, eikä sitä voida tehdä asiaa tarkoin miettimättä. Lentomatka itsessään tulee kestämään jo noin vuorokauden verran, liput ovat tuhannen euron luokkaa, eikä sieltä sitten niin nopeasti lähdetä jos toisiin ajatuksiin tullaan. Lentolipuista toinen saadaan mieheni perheeltä, joten meidän huoleksi jäisi yksi menolippu. Siihen saataisiin rahat kasaan aika nopeasti, kunhan myydään esimerkiksi televisio ja muut muutenkin taakse jäävät tavarat. Varmasti saisin avustusta Suomestakin. Let's see what happens, että vaihtuuko tämän neidin olipaikka, vai pysyykö vielä toistaiseksi Barcelonana. Mallorcakaan ei olisi hassumpi vaihtoehto, mutta työtilanne ei sielläkään ole mitenkään kummoinen. Argh! Mur! Ei tässä auta taas muu kuin odottaa..


Dzii

2 kommenttia:

 1. Vaikeita päätöksiä nämä :/ Itse siis päätin muuttaa takaisin Meksikosta Eurooppaan, koska reissailu sieltä käsin Eurooppaan alkoi käymään raskaaksi ja kalliiksi niillä palkoilla ja lomiakaan ei oikein herunut. Minkälainen työtilanne on Venezuelassa? Meksikossa oli paremmin oman alan töitä kuin Euroopassa, mutta esim. turvallisuus siinä ja siinä. Pankit ja etenkin nettipankit Lattareissa on vielä eurooppalaisia/suomalaisia jäljessä, mutta voisiko Venezuelassa avata tilin ja hankkia sieltä Visa (Electronin)? Meksikolainen verkkopankki oli aivan surkea, mutta kaipa sitä olisi voinut käyttää, jos kärsivällisyys olisi riittänyt. Esim. kaikki maksun saajat olisi pitänyt käydä erikseen rekisteröimässä pankissa ennen kuin olisi voinut tehdä tilisiirtoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Electronia ei melkeinpä kukaan käytä(mieheni sisko ei edes tiennyt mikä moinen on), se on yks aika iso miinus - itellä kun niitä sitten taas on useampi. Mä ajattelin, että avattaisiin siellä miehelle uusi pankkitili, jonne laitettaisiin aina joka kuussa sitten mun palkka yms. tarpeelliset nettipankissa siirrettynä. Onnistuisikohan, mitä luulet? Electronin käyttäminen tosiaan kuulemma lähes mahdotonta - ne harvat boksit joita siellä on, on useimmiten kopeloituja ja joku saa tilitiedot. :D

   Meillä oli ajatuksena sellainen väliaikainen muutto, eilen illalla puhuttiin sitten jos koitettaisiin olla puoli vuotta ja palata sen jälkeen takaisin Euooppaan. Hyvällä tsäkällä kummankaan ei tarvitsisi edes työskennellä siellä ollessa, jos asiat sutviintuu parhainpäin (itse kun alan kesän lopulla saamaan tukea, plus sitten mun palkka ja miehen mahdollinen työttömyystuki jonka alkamisesta saadaan selvyys nyt ihan pian).

   Margaritalle lähteminen olisi sellainen hengähdystauko, ja miekkonenkin pääsisi viiden vuoden tauon jälkeen perheensä luokse. Voi että miten sen äitikin riemastuisi, se kun soittelee jatkuvasti huolissaan kun "ootte ihan yksin siellä"..

   Poista