maanantai 19. maaliskuuta 2012

Barcelona (Part 1) - Dzii turistioppaanaGoing out tonight?

..Juottoloita ja tanssimestoja..

Manchester

Brittirokkia/poppia soittava kiva kaksikerroksinen baari Goticossa.
Pipas
Iso asunto, josta on tehty underground baari yön pikkutunneille - kiva paikka mennä jatkoille! Löytyy, kun menet Placa Reialilla kysymään "Pipas"ia vaikka joltain flaijereiden jakajalta. Musiikkia ei paikasta löydy ollenkaan, vaan taustalla kuuluu vain ja ainoastaan ihmisten keskustelua. 
Oviso
Myöskin Goticossa, Placa George Orwellilla. Ihanan tunnelmallinen baari, josta saa myös sämpylöitä jne. kohtuuhintaan. Korkeille seinille on maalattu kaikenlaisia värikkäitä taideteoksia. Paikan yksi pomoista on muuten ruotsalainen.
Dixi 724
Kerran olen käynyt ja sen jälkeen aina vain miettinyt uudelleen menemistä. Entiseen tehtaaseen rakennettu rockabilly henkinen iiiiiso baari/klubi. Seiniä koristavat upeat maalaukset ja henkilökunta on tosi ystävällistä.
Polaroid
Seinillä polaroid-kuvia, tunnettujen tv-hahmojen vaatekappaleita raameissa, sarjakuvien sivuja pöydän lasitason ja itse pöydän välissä koristamassa, sarjakuva-hahmoja vitriinissä.. Muun muassa näistä on Polaroid tehty. Mukava paikallisten kovassa suosiossa oleva baari, joka sijaitsee aikaisemmin mainitun Ovison lähellä, Carrer dels Codolsilla.
MOOG
Menojalka vipattaa? Moogista löytyy alakerrasta techno/house- ja yläkerrasta rock/pop puoli. Hyvin pieni paikka, mutta sitäkin parempi meininki. Jos haluaa ilmaiseksi sisään, kannattaa etsiä Moogin flaijeri Ramblalta, niitä jakaa yleensä 1-2 ihmistä. Rohkeasti vaan lähestymään, jos näet jollain kirkkaanvihreitä flaijereita kädessä!
Flaikulla pääsee ilmaiseksi kahteen asti yöllä, eli kunhan sitä ennen käy vaikka bissellä Moogissa, niin voi myöhemmin palata takaisin (kunhan pyydät leiman!).
Apolo
Maanantaina aivan ehdoton ykkönen! Nasty Mondaysiin liput maksavat n.10-15€, ja jonot ovat aina naurettavan pitkät. Jonotus on yleensä kuitenkin sen arvoista; sisältä löytyy satoja paikallisia - JA ulkomaalaisia tanssimassa sydämensä kyllyydestä. Päälavalla häärii DJ muutaman tanssijan kanssa(mä muuten tunnen yhden näistä vakiotanssijoista), ja tunnelma on aivan loistava. Aina. Tappeluita ei paikassa ole juuri koskaan ja Nasty Mondays onkin oiva paikka tutustua uusiin ihmisiin. Apolossa on kaksi eri salia, joista isompi (se lavallinen^) enemmän rock/pop henkinen, toinen taas painottuu lattarimeininkeihin. Joskus tosin pienempi sali on ollut suljettuna.

..Ulkoilmasta nauttien..
Keväämmällä kannattaa ottaa kaikki irti lämpimistä säistä, ja viettää ainakin se alkuilta ulkona. 

Ruokakaupoista saa halvimmat viinit(litran viinitölkit!) alle eurolla, litran bisset about samalla hinnalla. Viinin ystäviä suosittelen tuhlaamaan sen noin pari euroa 0,75l viinipulloon, koska oikeasti hyvää viiniä saa jo niinkin vähällä, eikä tarvitse tuhlata montaa euroa ennakkoluulojen takia. Tuo litran viinitölkki on oiva vaihtoehto, jos päämääräänä on halvat kännit, eikä maku ole se tärkein pointti. Tosin, Don Simonin litran viinit eivät edes ole hassumpia, kannattaa edes kokeilla. Viinejä löytyy kaupasta kuin kaupasta niin punaista, valkoista kuin roséakin.
Bisseistä(0,33l) hinnan ja laadun puolesta suosittelen joko Estrellaa, Voll Dammia(hieman vahvempi, 7,2%) tai Moritzia(paikallinen olut). Estrellaa saa kaupasta riippuen alkaen 35senttiä/tölkki, Voll Damm ja Moritz yleensä aavistuksen kalliimpia.
Minne sitä sitten menisi?
Rannoilla on yleensä joka ilta/yö edes jonkin verran porukkaa, samaten esimerkiksi Ciutadella Parkissa, satamassa ja todella monilla aukioilla ympäri Barcelonaa. Myös Ramblan (sataman puoleisen) päädyn vieressä olevalla nurtsilla on ihan mukava spotti, jossa viettää iltaa kivassa porukassa. Yleisillä paikoilla juominen on lain mukaan kielletty, mutta jos ei herätä huomiota typeryyksillä, ei yleensä kukaan tule asiasta huomauttamaankaan ja illanvietto ulkona voi jatkua aamun pikkutunneille saakka. 


Faktoja Barcelonan yöelämästä
- Bissen (0,33l) hinta on (paikassa kuin paikassa) 2-3€ 
- Sisällä tupakoimisesta tuli laitonta 01.01.2011, eikä lähes mistään löydy tupakkakoppeja. Suosiolla siis ulos tupakoimaan, klubeilla tullaan huomauttamaan jos koitat "huomaamattomasti" poltella savuketta tanssilattialla. Baarissa saatat saada huudotkin kaupan päälle.
- Kadulta saa ostettua bisseä 1€/tölkki. Mutta, mutta... Nämä pakit, jotka niitä myyvät, säilyttävät niitä tölkkejä muun muassa viemäreissä ja roskakoreissa. Itse en ole tuon kuultuani pystynyt nauttimaan pakibissejä ollenkaan.
- Klubeilla meno ja meininki alkaa yleensä vasta yhden-kahden aikoihin, ja sitä ennen on aivan turha kuvitella minkään muun kuin Apolon olevan edes puolillaan.
- Vessapaperia mukaan, sitä kun harvemmin mistään baareista tai klubeilta löytyy.
- Lain mukaan jokaisella on oikeus käyttää ravintolan/baarin/tms. vessaa sitä tarvitessaan, joten rohkeasti vaan kysymään toilettia, jos sellaiselle tulee tarvetta.

Sanastoa
Una cerveza, kun haluat yhden bissen.
Tengo novio/novia = Minulla on poika-/tyttöystävä.
No, gracias, kun haluat ystävällisesti sanoa "ei kiitos".
(Una copa de) vino tinto/blanco, por favor.. Kun tekee mieli (yhtä lasillista) puna-/valkoviiniä
Tienes fuego?a käytetään tulta kysyessä
Yo soy/Mi nombre es.. Minun nimeni on..
Soy finlandesa, kun kerrot olevasi suomalainen (mitä en kyllä suosittele kailottamaan ihan jokaiselle. Väärälle ihmiselle sanottuna, siitä alkaa " Oh I love Finland!!" - paskanjauhanta, jota toitotetaan turistille kuin turistille - simppelisti maan nimen muuttaen tilanteen mukaan, olit sitten mistä tahansa (varsinkin pohjois)maasta. Sitten kun kysyy, että mikä Suomessa on niin hienoa, niin joko menee täysin hiljaiseksi, tai väläyttää "BEAUTIFUL GIRLS!! YOU ARE SO BEAUTIFUL!!!".............
...
HUOMENNA
Luvassa Barcelona (Part2) - Dzii turistioppaana, Exploring THE city(the best ways to enjoy Barcelona's sunny (and not so sunny) days!
Nyt Salatut Elämät pyörimään, kivaa illanjatkoa vaan kaikille. :)
Huomiseen taas!

Terkuin,
Dzii

4 kommenttia:

 1. Mahtava postaus!
  Ollaan suuntaamassa Barcelonaan toukokuussa ja tällaisia postauksia on ihana lukea.
  Mitkä olis sellaisia nähtävyyksiä, mitä kannattaisi suunnata katsomaan, jos haluaisi sopivassa määrin vähän kulttuuriakin harrastaa? :)
  Minä jään seuraavaa postausta malttamattomana odottelemaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Huomista odotellessa.:)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi, nyt on pakko liittyä lukijaksi, kun ollaan syksyllä suuntaamassa äitini kanssa Barcelonaan ja yöelämä on todellakin tarkoitus katsastaa :-D Odotan innolla lisää vinkkejä ja rupean selaamaan blogiasi taaksepäinkin, sillä matkakuume on jo armoton!

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä vain:) Tuossakin on nyt vain osa paikoista joista tykkään, mutta toivottavasti auttaa edes jonkun verran. :)

  VastaaPoista