tiistai 20. maaliskuuta 2012

Barcelona (Part2) - Dzii turistioppaana

Gràcia
Dziin nykyiset huudit. Täällä on tullut asuttua reilun vuoden verran.
Park Güell
Gaudin suunnittelema iso puisto vuoren huipulla, lähes aina turistien ja katumuusikoiden asuttama. Park Güelliä kiertäessä menee helposti parikin tuntia, ja kannattaa varata mukaan juomapullo. Pelkästään itse puistoon pääseminen, vaatii pieniä urheilullisia ponnistuksia valtavan ylämäen vuoksi - ei siis kannata koko omaisuutta raahata mukana. Suosittelen menemään aurinkoisena päivänä, kun ei ole kiire minnekään. Loistava paikka ottaa kuvia.
Metro:
L3, pysäkki Lesseps
Verdi
Travessera de Dalt-kadulta lähtevä pitkä katu, joka vie kohti keskustaa. Verdiltä löytyy paljon kivoja ravintoloita ja pikkuputiikkeja, myöskin englanninkielisiä elokuvia näyttävä elokuvateatteri ja ruokakauppa.
Tie päättyy aukiolle, josta pääsee helposti keskustaan jatkamalla kävelyä aukion poikki ja etenemällä suoraan eteenpäin. Matkaan aukiolta keskustaan menee kävelytahdista riippuen n.15-30minuuttia.
Metro:
L3, pysäkki Lesseps ja Fontana
Carrer Gran de Gràcia
Myöskin keskustaa kohti vievä, mutta hieman isompi ja ruuhkaisempi katu. Alkupää lähtee Lessepsin pysäkin kohdilta ja päättyy hieman ennen Diagonalia. Matkan varrelta löytyy niin luontaistuotekauppa, CashConverter, ravintoloita, alusvaateliikkeitä, lastenvaatekauppa ja paljon muuta. Bingoravintolaa tietenkään unohtamatta!
Metro:
L3, pysäkit Lesseps ja Fontana

Gràciassa kannattaa muutenkin tallustella niin päivällä kuin illallakin, ihanan rauhallista ja mukavaa aluetta kivoine putiikkeineen. Iltameiningit keskustaan verrattuna rauhalliset, mutta kivoja baareja täältäkin löytyy.

Ps. Passeig de Gracialta löytyy tyyriimpään makuun mm. Versace, Giorgio Armani, Burberry, Calvin Klein ja monet muut. Metro: L3/L5, pysäkki Diagonal
Gótico
Dziin entiset huudit. Asuin ensimmäiset 8kk aivan keskustassa, Góticon sydämessä.
Placa Reial
Aukio, jolta löytyy kahviloita ja ravintoloita, sään salliessa iltaisin ihmisiä viettämässä iltaa suihkulähteen äärellä. Niistä kahviloista suosittelen aukiolle Ramblalta tullessa heti vasemmalla olevaa, hinnat kohdillaan ja ystävällisiä tarjoilijoita. En muista paikan nimeä, mutta siis se ensimmäinen heti vasemmalla. Placa Reialilta lähtevä pieni katu johtaa Góticon sydämeen, josta löytyy paljon kivoja ja tunnelmallisia baareja.
Metro: L3, pysäkki Liceu
Katedraalin aukio
Katumuusikoita, tanssiesityksiä ja vaikka mitä ympäri vuoden. Katedraalin ympäristöstä löytyy myös parhaat shoppailukadut, niin kansainvälisillä (mm. H&M, Mango, Blanco, United Colors of Benetton, Zara..), kuin myös muualta kotoisin olevalle ehkä hieman vierailla (mm. Prenatal, Desigual, Shana, Bershka..) kaupoilla varustettuna.
Katedraalin aukiolle on lyhyt kävelymatka niin Ramblalta kuin Placa Catalunyaltakin. Jälkimmäisenä mainitulta lähtee yksi isoista shoppailukaduista kohti Góticoa.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Barcelonassa riittää nähtävää, ja näistä mun Barcelona-esittelyistäni löytyy vain pienoinen osa kaikista omasta mielestäni kivoista näkemisen arvoisista paikoista. Suosittelen lämpimästi mm. kävelyretkiä Bornin ja Góticon pikkukaduilla ja Barcelonetan rantaviivaa pitkin kävelemistä kauemmille rannoille. Jättäkää ne kartat ja turistioppaat suosiolla majoituspaikkaanne. Pitäkää silmänne auki ja tutkikaa upeaa Barcelonaa lapsen tavoin - ennakkoluulottomasti ja fiiliksen mukaan edeten. Metroja ja busseja löytyy joka kulman takaa, jos täysin pääsee eksymään. Barcelona on rakkauden, taiteiden, arkkitehtuurin ja monikulttuurisuuden luvattu kaupunki - näitä kaikkia löytyy ilman mitään oppaitakin. 
 Tutkikaa päivällä - lähtekää elämänne seikkailulle illalla!

..Metrot, bussit, taksit..
Metro/Bussi
Kertalippu 2€
T10(10 matkaa) 9,25€
Tuota kymmenen matkan lippua voi käyttää oman tarpeen mukaan niin bussilla, kuin metrollakin matkustaessa. Metrosta bussiin vaihtaessa ei mene kuin yksi matka - olettaen että et matkusta yli 1h15min metrolla. Siinä tapauksessa lähtee kortista toinenkin matka. Sama pätee, jos haluat vaihtaa metrolinjaa.

Taksit ovat Suomen hintoihin nähden edullisia, mutta niistä en nyt sen tarkemmin osaa kertoa. :)

Huomenna jatkuu Barcelona (Part3), mutta millä aiheella..?

Dzii

4 kommenttia:

 1. Jos ei ole kauheaksi vaivaksi, niin osaisitko pari sanaa sanoa kaupungin turvallisuudesta? Ite kun olen kuullut vain kauhujuttuja Barcelonan ryöstelijöistä D:

  VastaaPoista
 2. Kyllä täällä yleensä ihan hyvin pärjää ihan vaan pelkkää maalaisjärkeä käyttämällä. :)

  Laitan hieman enemmän tästä aiheesta huomiseen postaukseen sitten, hieman omia kokemuksia. :)

  VastaaPoista
 3. Hei teit tän Barcelonan esittelypostauksen! Kiitos paljon, näistä tulee olemaan kyllä hyötyä kesän Espanjan matkalla =) kolmososaa ootellessa!

  VastaaPoista
 4. No problem, ihan hauska "päteä" täällä tietämyksilläni ja kokemuksilla :')
  Huomenna tulee joo kolmonen! Vielä en kyllä tiedä montako osaa jaksan väsäillä, riippuen hieman teidän toivomuksistakin. Kai mä vielä pari ainakin!
  :)

  VastaaPoista