lauantai 10. maaliskuuta 2012

Villasukat jalassa noutamaan kesävauva

Miten mä voinkaan olla näin pahasti pihalla. Nyt on kuulemma taas perjantai ja viikonloppu edessä. Mä elelin keskiviikossa, korkeintaan torstaissa.
Eilen kun siitä ruokapäiväkirjasta aloin puhumaan, niin voisin koittaa nyt tästä lähtien kirjoittaa aina päivän lopuksi niitä syömisiä tänne blogin puolelle.

Perjantai 09.03.2012 
12.00
3dl juotavaa mansikka-banaani jogurttia
1 kuppi teetä, hyppysellinen sokeria
Oliivi-seesami-jyvä leipätikkuja 
933
15.00
Appelsiinikanaa kastikkeella, riisillä ja salaatilla
Juomana laktoositonta maitoa

932
Varsinaisen ruoan jälkeen pientä välipalaa Crash Bandicoot seuranani. :)
934

18.00
Mansikoita kermavaahdolla
Riisikakku margariinilla ja kevyt Edamilla
1 kuppi teetä, hyppysellinen sokeria


20.30
Omatekoinen juustohampurilainen vihreällä salaatilla, sipulilla, ketsupilla ja majoneesilla
Juomana laktoositonta maitoa
Jälkiruokana suklaatuutti


Tuossa nyt noita päivän "aterioita", en ihan jokaista vesikulausta välttämättä jaksaisi luetella.
Ilta ja postaus jatkukoon..

Viime yönä sain taas seuraa painajaisista, ja loppujen lopuksi nukuin vielä oikein lahjakkasti pommiin. Työvuoro alkoi yhdeltätoista, havahduin vatsakipuihin siinä puoli kahdentoista maissa. Maha-asukille kiitos vaan herätyksestä, oma pieni herätyskelloni. <3 Herätyskellooni liittyen, päivän kysymys onkin

Mitä mukaan synnytyslaitokselle ?

Jo viime syksynä meille annettiin lappu, jossa selkeällä espanjankielellä kerrotaan, mitä kaikkea kannattaa varata synnytyskassiin mukaan. Tällaiselta näyttäisi täkäläinen lista:

Sala de Partos - Synnytyssali
Tohvelit
Vaihdettavat alusvaatteet
Henkilöllisyystodistus

Sala de Maternidad - Vuodeosasto
Äidille
Edestä auki olevia paitoja (imetystä varten)
Rintaliivit ja liivinsuojia
Alusvaatteet (2kpl jokaista päivää kohti)
Tohvelit ja sandaalit (jälkimmäiset suihkuhetkiä varten)
Kuukautissuojia ja hygieniatuotteita omien tarpeiden/halujen mukaan
Oma pyyhe, deodorantti, hammasharja-/tahna, huulirasva, kosteusvoide, ylimääräiset rintaliivit
Puhelin ja siihen laturi, kamera, lukemista, villasukat(oli sitten kesä tai talvi, maailman mukavimmat jalassa. PLUS tämä vilukissa ei kestä kylmiä lattioita..)
Vauvalle
Vaatekerta jokaiselle päivälle
Päähine ja sukkia
Hoitoalusta
Vaippoja ja muita vauvan hoitotuotteita
Maailman suloisin pehmolelu unikaveriksi


Juu mulla ei tosiaan ole kauheasti havaintoa noista suomenkielisistä nimityksistä, että pahoittelut jos jotkut kohdat kuulostivat hieman hassuilta. Kova oli kuitenkin yritys - joitain noista jouduin ihan googlettamaan, kun en saanut minkäänlaista järkevää suomenkielistä sanaa päähäni. Vaaleanpunaisella/vaaleansinisellä laitoin ne, jotka lisäsin omaan henkilökohtaiseen listaani. Enemmän kuin mielelläni kuulisin, mitä muut ovat mukaansa ottaneet(herätys lapselliset lukijat.:))

Toinen juttu johon tänään olen syventynyt, on kaikenmaailman kummallisten espanjankielisten synnytykseen liittyvien termien ymmärtäminen. Siinä onkin sitten hommaa hieman pidemmäksi aikaa. Tänään aloitin urakan listaamalla niitä termejä, joita en ymmärrä ja/tai joista haluan tietää enemmän ennen varsinaista synnytyslaitokselle kiiruhtamista. Listalta löytyy  Atonia uterina, Citologia, Cordòn umbilical ja monia muita yhtä hämmentäviä sanoja. Noistakin saa tietty joku viisas tulla kertomaan, jos espanjankieliset termit ovat hallussa. 

Tällaista tällä kertaa, nyt on meidän neitien aika painua pehkuihin.
Hyvää yötä ja railakasta perjantaita toivotellen,
Dzii

11 kommenttia:

  1. Moi!

    Erikoinen tuo tavaralista, jonka olet saanut. Siis sen suhteen, että pitää olla omat vaatteet, siteet, tohvelit ja vauvanvaatteet ja tarvikkeet. Täällä Suomessa ne on kyllä kaikki talon puolesta, mutta maassa maan tavalla. Ymmärrettäväähän se on :)

    Ne villasukat kannattaa tosiaan ottaa mukaan, hyvä idea :) Minulla oli myös, ja kotonakin villasukat on jalassa lähes 24/7 muutamaa kesäkuukautta lukuunottamatta.

    Lisää listaan kosteusvoide, huulirasva, nännivoide ja bebanthen.
    Sairaaloissa on yleensä voimakas ilmastointi kuivattamassa ihoa ja sen lisksi kova hikoilu hormoonihöyryissä kuivattaa ja imetystreeniä helpottaa tuo rintavoide (lansiloh Suomessa).

    Juomista ja syömistä. Vettä, vettä ja vettä! Itse ainakin hikoilin synnytksen jälkeen ihan järjettömästi ja imetyskin janottaa. Karkkia naposteltavaksi ja raikkaita hedelmiä.

    Yksinkertaista lukemista, tai minä en ainakaan pystynyt mihinkään kirjaan keskittymään, hyvä kun aikaisulehden kuvia katselemaan vauvan nukkuessa :)

    Tärkeinpänä pakkaa mukaan levännyt mieli, maalaisjärkeä ja tukea antava mies. Se mielialojen vaihtelu on järkyttävää, vaikka sitä tiesi odottaa, niin yllätti silti! Kyllä se elämä siitä tasoittuu :) :)

    Onnea vauvasta ja tsemppiä koitoksista pienempään, synnytykseen, se elämä sen jälkeen tuo eteen paljon isompia kynnyksiä!

    VastaaPoista
  2. Mä luulen, että nuo vaatteet yms. on laitettu listaan, koska varmaan aika moni mielellään käyttää omiaan mieluummin kuin sairaalan. En tiiä, mutta veikkaisin jotenkin noin.:)

    Tuossa listassahan on jo huulirasva ja kosteusvoide, mut tuo nännivoide puuttuukin. Kiitos vinkeistä ja muutenkin ihanan monipuolisesta viestistä!

    VastaaPoista
  3. Kävin viimeksi hieman kiireellä vastaamassa^..

    Mutta tosiaan, itsellä myös vahva side villasukkiin, kyllä kulkee mukana ihan kuukaudesta riippumatta.:)

    Mua on nyt viimeisen viikon aikana alkanut jännittämään tuo synnytys yhä vain enemmän ja enemmän, ja koko ajan mielessä pyörii että millonkohan ne lapsivedet mahtaa päättää tulla. Jonkinlaisia harjoitussupistuksia on nyt alkanut ilmaantumaan, sekin pistää jännittämään.

    Täytyy kyllä sanoa miehelle noista hedelmistä, se saa sitten kannella uusia tuoreita mulle aina tasaisin väliajoin. Sellanen fiilis mulla kuitenkin on, että vesipulloja saa tuolta meidän sairaalasta sillon ihan veloituksetta. No, eipä ne parin litran pullot tosin kaupassakaan ole 35senttiä kalliimpia, että väliäkö sillä sitten..

    Ja lukemista.. Mä haluan kaikkia hömppälehtiä ja ihan superia olisi, jos äiti sais laitettua jonkun Aku Ankan taskukirjan postissa ennen synnärille lähtöä. :)

    Erityisesti kiitos kun sanoit vielä ton Lansiloh-merkin, niin voin hieman tutkailla jos täältä sais peräti samaa apteekista. Nännipihat/Rinnat yleensäkin on mulla tullut nyt viimeisen kahden viikon aikana ihan Älyttömän kuiviksi ja kutiaviksi, niitä nyt rasvaillut päivittäin ihan perus kosteusvoiteella. Auttaisikohan tuo Lansiloh siihenkin?

    :)
    Dzii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosiaan tuli näköjään kirjotettua vähän itsestään selvyyksiäkin tuohon. Pahoittelut :) Muisti ja äly ei ole ihan terässään kun olen viikon hyssytellyt yläkulmahampaitaan tekevää tyttöä.. Viime yö meni onneksi jo hyvin, et jos tää tältä erää helpottas!

      Lansiloh voide on sellaista paksun vaseliini tyyppistä, eli tekee varmaan hyvää ihan aina ja kaikelle kuivalle iholle. Huomasin muuten että noihin isompiin marketteihin Suomessa on ainakin tullut samaan tarkoitukseen olevaa, halvempaa, voidetta. Siitä ei kyllä ole kokemusta, että onko yhtä hyvää. Lansiloh on täällä ainakin aika kallista, että hyvä vaan jos löytyy halvempi!

      Noista vauvan vaatteista vielä. Suomessa synnytyslaitoksella on tosiaan vauvalle ja äidille vaatteet talon puolesta, aika kulahtaneita ja vanhanaikaisia, mutta ihan ok kuitenkin.
      Itse käytin niitä mielelläni vauvalle silloin, mutta ihmeellinen tilanne sattui eteen kun huonetoverini olisi halunnut käyttää omalla vauvallaan omia vaatteita. Siihen suhtauduttiin todella nuivasti ja hoitajat painottivat, että "No laita omat, mutta joudut sitten viemään ne kotiin pestäväksi ja elä sit unohda niitä tänne!"
      Naureskeltiin kämppiksen kaa siinä sit, että eiköhän se olis sairaalalle vaan hyvä, jos äidit unohtaisivat uusia, kauniita vauvanvaatteita sinne :D

      Minäkin jännitin synnytystä, mutta tsemppasin itseäni sillä että miljoonat ja miljoonat naiset ovat tällä maapallolla synnyttäneet. Ilman kivunlievitystä siis ja apua, joten enköhän minäkin siitä selviä kun tarjolla on kivunlievitystä ja osaavaa henkilökuntaa. Ulos se vauva sieltä kuitenkin tulee, ennemmin tai myöhemmin ja tavalla tai toisella, sihen ei itse kauheasti pysty vaikuttamaan. Tälläinen mietiskely siis auttoi itseäni asennoitumaan tulevaan :)

      Poista
  4. No joo sepäs riemukasta olisikin, jos päättäisi vaan jäädä tuonne masuun kasvamaan, eikä millään saisi pois. Toinen menny niin kotiutumaan.:D

    VastaaPoista
  5. näyttääpä toi appelsiinikana hyvältä :)

    VastaaPoista
  6. .. Ja maistui sitäkin paremmalta. :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköstä ruokaa : ) Blogisi on herttainen ja mielenkiintoinen ! Kirjoitat selkeästi :)

    http://lauratar.blogspot.com/

    VastaaPoista
  8. Tykkään tästä blogin koko olemuksesta, joka on jotenkin rauhallinen sekä taustan, että tekstien osalta. :)

    Mullekin tota ruokaa, näyttää ihan superhyvältä!

    Mun on vähän vaikea kommentoida näiden postausten aiheisesti (kun en kuitenkaan tälleen nopeesti ihan kauhean kauan historiaa selannut), koska ei ole kokemuksia raskaudesta ym. Tuo kuitenkin ihmetytti, että vauvalle pitää pakkailla noin paljon vaatteita, kun Suomessahan niillä on niin kauan sairaalan vaatteet päällä, kun ne osastolla on.


    Ihanaa, että joku on saanut elämän näin hyvin aluilleen ja ilmeisen vakaalle phjalle ulkomailla! Miten oikeen päädyit Espanjaan ja oliko hankala asettua lakikiemuroiden takia? Mulla vaan on itsellä hirveä polte muuttaa "lopullisesti" ainakin pitkäksi aikaa pois Suomesta, mutta tänne jenkkeihin muutto ei onnistu, kiitos raha- ja lakijuttujen :)


    terkuin: ussoj.

    VastaaPoista
  9. Eihän siinä mitään hankaluuksia ole, kun EU maa tämäkin kuitenkin. :) Ei siis minkäänlaisia lakikiemuroita!

    Varsinkin tuolla viime vuotisissa postauksissa on paljon tuosta aiheesta, ymmärrän kuitenkin, ettet jaksa sinne selailla.:)
    Mutta enivei, siis siskoni perässä päädyin tänne aikoinaan. 2010 keväällä irtisanoin vuokrasopimuksen entisessä asunnossani Tampereella. Sitä ennen ravasin tänne lomailemaan aina kun oli mahdollisuus,heh..
    Voin kyllä kuvitella, miten hankalaa on muuttaa jenkkeihin. Entisellä kämppikselläni oli tuuria, kun pääsi oman kaverinsa avustuksella sinne asustelemaan - tällä sen kaverilla oli/on(en oo yhtään tietoinen) joku firma jenkeissä, ja ne sitten "kutsui" sen mun kaverin sinne. Paljon helpommin kun pääsee just työpaikan kautta jenkkeihin asumaan.
    Oliskohan sulla sellaista mahdollisuutta?

    VastaaPoista